Brake dust particulate filter(Filtra të frenave)

Pas disa testeve të suksesshme dhe testeve të vazhdueshme mbi filtrin në zonën e frenave, MANN & HUMMEL ka vënë në funksion filtrin e ferrotave. Filtri i grimcave të pluhrit në zonën e frenave nga MANN+HUMMEL, redukton ndjeshëm emetimin e grimcave dhe si rrjedhojë më pak grimca pluhuri janë në gjendje të depërtojnë. Filtri mund të përshtatet në hapësirën ekzistuese të instalimit te disku i frenave. Është i përdorshëm për të gjitha llojet e makinave. Filtri është i përbërë nga një materail rezistent ndaj temperaturës dhe korozionit dhe gjithashtu ndihmon në filtrimin e grimcave që krijohen gjatë frenimit.

 

Filtra Vaji

Në ditët e sotme, meqë janë vënë në funksion makinat hibride, lind nevoja për filtra vaji sintetikë. Përdorimi i lëndëve djegëse, rrit nevojën për filtra të bëra nga celuloza ose fibra të përziera me fibra celuloze dhe sintetike, për arsye të ndërveprimt të ndërlikuar midis komponentëve të karburantit dhe produkteve të tyre.Është i qëndrueshëm ndaj ujit, kjo për shkak se karburanti ose gazi natyror, gjatë djegies prodhojnë ujë, i cili kalon në vaj. Përbërësi i ujit në vaj, mund të rritet dhe zbut filtrin e bazuar në celulozë. Palët e filtrit deformohen, dhe shkaktojnë probleme. Nga ana tjetër ky lloj filtri është dhe ekologjik dhe kjo duket te aplikimi në makinat AUDI g-tron, të cilat përdorin gaz natyror.

Filtra ajri për kamiona

Papastërtitë e karburantit, mund të shaktojnë dëme, nqs nuk parandalohen siç duhet. Kjo përfshin cilindrat, pistonat, unazat e pistonit dhe kushinetat.Gjenerata e filrave MICROGRADE A-NF, kanë në përbërje të tyre materiale celuloze të mbuluara me shtresa të holla të fibrave polimere. Fibrat janë të padukshme sepse kanë një diametër prej 0.15 mikrometër(0.00015 milimetër). Avantazhi është se grimcat nuk mund të depërtojnë brenda në filtër. Kanë nivel të lartë mbrojtjeje ndaj ujit, vajit dhe karburantit.

 

Vegël Pune

Vegël Pune – MANN FILTER

MANN FILTER tashmë do të ofrojë vegël të filtrit të vajit. Çelësat, të cilat fillimisht ishin prej çeliku, tani janë prej plastike, duke i bërë më të lehta për t’u transportuar dhe përdorur. Filtrat e vajit janë të lehta për tu montuar, por nqs ato janë përdorur për një kohë të gjatë, janë të vështira për tu çmontuar. Dhe për këtë vjen në ndihmë kutia e veglave të punës. Seti përmban 8 çelësa plastikë dhe 1 çeliku, të cilat në toal peshojnë 2.5kg. U publikua për herë të parë në 05/07/2017 dhe pritet që brenda vitit të jetë në të gjitha tregjet e pjesëve të këmbimit. E aplikueshme për të gjitha llojet e automjeteve.

Zinxhir Motorri

Continental Contitech – zgjeron gamën e produkteve të tij duke përfshirë edhe Zinxhir Motorri. Duke qenë se kërkesat për produkte në sistemin e zinxhirave janë në rritje, përveç rripave u mendua që gamës së produkteve të rripave së bashku me komponentët, ti shtohej edhe Zinxhir Motorri. Brenda vitit 2018, ky produkt i ri do të lançohet në tregun e pjesëve të këmbimit.

Pompa Uji

Tashmë Continental ContiTech do i ofrojë pompat e ujit jo vetëm në versionin set(kit), ku janë të përfshira të gjitha komponentët si: kushineta dhe rripi, por edhe në versionin veç, pa komponentët e tjera të kit-it. Kjo do hyjë së shpejti brenda vitit 2017 dhe do lehtesoje punen ne ato raste nëse blerësit janë të interesuar në pompa uji.

          Moduli Hibrid

Schaeffler, duke qenë se ka në qendër të vëmendjes inovacionin, zgjeron gamën e produkteve të tij në fushën elektrike. Ka zhvilluar me sukses gamën e produkteve, duke përfshirë komponentët, modulet dhe sistemet duke filluar që nga komponentët elektrike dhe komponentët hibride. Teknologjia Schaeffler është e përhapur jo vetëm në Europë po edhe në Amerikën e Veriut dhe në Kinë. Schaeffler ka zhvilluar modulin e ri hybrid, i cili ofron një zgjedhje modulare për nje variatet të madh automjetesh, e cila ka ardhur si rezultat I kërkesave në rritje në lidhje me emetimin dhe konsumin e karburantit. Sistemi hibrid modular është fleksibël dhe mund të dizenjohet në mënyrë të veçantë me qëllim që të përshtatet me transmetimet dhe motorët e ndryshëm. Kjo zgjdhje ofron një efikasitet rreth 22% për të gjitha llojet e transmetimit konvencional.

ISO 16890

MANN + HUMMEL si kompani lider në filtra dhe në kërkim gjithmonë të versioneve më të mira të tyre, duke filluar që nga Janari 2017, kanë kryer disa testime për versionin e ri të filtrave të ajrit, të cilat kanë rezultuar me sukses. Fillimisht ato u kryen në Mbretërinë e Bashkuar dhe në Hollandë. Ky version ISO 16980 ka ardhur si version më i ri  dhe më i mirë i versionit EN779-2012. Në këtë version është i ndërthurur teknologjia e nanofibrave, e cila ka një diametër më të vogël se 1 µm dhe garanton efiçensë më të mirë të filtrimit. Duke qenë se kërkesat për filtra ajri janë në rritje, ndaj dhe vëmendja u fokusua në zhvillimin e mëtejshëm të teknologjisë së filtrave të ajrit. ISO 16980 pritet të hyjë në tregun e automjeteve në vitin 2018.